cz. I Wina naturalne + autorskie menu

Wina naturalne + autorskie menu
część pierwsza degustacji
12.00 – 15.30 degustacja win naturalnych (ekologicznych, biodynamicznych) komentowana przez Wojciecha Bońkowskiego (współautor z Markiem Bieńczykiem przewodnika „Wina Europy”, w latach 2002–2010 autor i zastępca redaktora naczelnego Magazynu Wino, współzałożyciel portalu winicjatywa.pl), autorskie menu Artura Moroza dopasowane do charakteru win, wstęp na zaproszenia

Lista win:

Solana de Mayorazgo Ecologico 2009, Bodegas Guardiola, organiczne (od Rio del Vino)
Dadelio Bianco, Vdt’2010, Cascina San Lazzaro, biodymaniczne (od Nomy)
Dadelio, Langhe, DOC’2005, Cascina San Lazzaro, biodynamiczne (od Nomy)
Sono, Tre Monti 2011, bezsiarkowe, organiczne (od Dolio Vini)

Heymann-Lowenstein Stolzenberg Riesling 2004 (Winicjatywa)
Telavi Wine Cellar 10 Kvevri (od Oliwa i Wino)
Haridimos Hatzidakis Santorini Nykteri 2002 (Winicjatywa)
Radikon Jakot 2005 (Polski Touring Klub)
Occhipinti Il Frapato 2008 (Polski Touring Klub)
Emidio Pepe Montepulciano d’Abruzzo 2008 (Polski Touring Klub)
Saint Chinian Les Schistes Borie La Vitarele 2011 (od Cyrano & Roxane)
Gravner Rosso 2004 (Polski Touring Klub)

Dodaj komentarz